logo

592 slide1 600

dokumenta

viva harmonika

29542367 1073246582814980 3964296722195049028 nНа недавно завршеном Другом међународном фестивалу „Вива хармоника”, који је одржан у Алексинцу, Основна музичка школа „Владимир Ђорђевић” освојила је пет првих награда. Награде својој школи донели су Вукашин Јовић, из класе професорке Сандре Ивковић, Урош Кадрић и Илија Тасић из класе наставника Александра Станковић а и двоје ученика из класе наставнице Татјане Петканић, Лена Миљковић и Јован Недељковић.

На фестивалу је учествовало преко 80 такмичара из музичких школа из Крушевца, Крагујевца, Књажевца, Параћина, Прокупља, Лесковца, Кладова, Врања, Бруса, Аранђеловца, Трстеника, Ниша, Панчева, Гњилана, Бујановца, Тивта и Цетиња.

‒ Од једне скромне и бојажљиве идеје да покренемо овако нешто, већ сада можемо рећи да смо дошли до фестивала који добија обрисе једне добро организоване и репрезентативне манифестације. А да све иде узлазном линијом показује знатно већи број такмичара у односу на прошлу годину – каже директор ОМШ „Владимир Ђорђевић” Марко Јеленић и открива да је добио чврста уверавања да ће на следећем фестивалу бити и учесника из других околних земаља.

Под покровитељством Скупштине општине Алексинац, музичкој школи су у организацији фестивала помогли Центар за културу и уметност и Алексиначка гимназија.

ГАЛЕРИЈА ФОТОГРАФИЈА

ФИЛМ О ШКОЛИ

НАША ХИМНА

Smotra horova

Copyrigcht © 2019 Основна музичка школа "Владимир Ђорђевић" Алексинац