logo

592 slide1 600

dokumenta

viva harmonika

НАЈАВА

Viva harmonika 2019 plakat koncert

Поштовани пријатељи музике а нарочито хармонике позивамо Вас на трећи по реду фестивал "VIVA HARMONIKA" 
 
Отварање фестивала је у петак 22.марта 2019.године концертом Крагујевачког академског оркестра у великој сали Центра за културу и уметност у 19:00 сати. Улаз је слободан.
 
          23. и 24. март 2019. године су такмичарски дани који се одржавају у Алексиначкој гимназији. Улаз је такође слободан.
 
Предфестивалско вече 21.марта 2019.године биће обележено концертом "Сећање на Брацка Станковића"
Концерт је посвећен прерано преминулом наставнику хармонике и оркестра ОМШ "Владимир Ђорђевић" у Алексинцу а наступиће студенти ФУ - Ниш из класа проф. Миљана Бјелетића, Николе Пековића а наступиће и мр Дејан Живковић, наставник стручног предмета. Концерт ће бити одржан у сали "Дом омладине" ЦКУ у Алексинцу. Улаз слободан.
 
Добродошли на трећи фестивал "VIVA HARMONIKA"

DSC 0307 MediumОва, у нашем граду традиционална манифестација, одржанаје једанаести путод како је 2008.године обновљена након дуже паузе. Прва Општинска смотра хорова одржана је далеке 1969 године и континуирано је одржавана све до 1998 године када је управо том тридесетом смотром по реду, традиција прекинута.Иницијатива обнављања смотре покренута је од стране локалне самоуправе па је Оновна музичка школа „Владимир Ђорђевић“ прихватила да буде организатор и домаћин будућих смотри хорова, оркестара и камерних ансамбала, манифестације нешто измењеног имена у складу са врстама ансамбала који последњих година учествују на манифестацији.DSC 0256 Medium

Од самог почетка основни циљ смотре је био и остао, пре свега, неговање музичке културе, формирање и обликовање музичког укуса као и развијање љубави према музици код деце предшколског и школског узраста. Нарочито су наступима школских ансамбала, хорова и оркестара промовисана управо дечија постигнућа и правилно усмерени музички афинитети и подстицан је развој, посебно, талентоване деце. На смотри иначе поред школских, наступају и други музички ансамбли који постоје и раде у нашем граду а редовни је учесник пре свих „Шуматовац“, градски хор, као и црквени хор „Свети Никола“.Смотра иначе није такмичарског већ ревијалног, концертног карактера.

DSC 0364 MediumИ ова 11. смотра по реду се одржава у организацији ОМШ „Владимир Ђорђевић“ из Алексинца под покровитељством Општине Алексинац а у сарадњи са Центром за културу и уметност.Ове године на смотри је учествовало осам ансамбала које ћемо набројати.

  1. Хор установа за предшколско васпитање и образовање "ЛАНЕ" из Алексинца.
  2. Хор ОМШ „Владимир Ђорђевић„ из Алексинац.
  3. Хор млађих разреда ОШ „Љупче Николић„ из Алексинца.
  4. Хор Алексиначке гимназије.
  5. Алексиначки аматерски хор „Шуматовац„ из Алексинца.
  6. Омладински хор ЦКУ из Алексинца.DSC 0293 Medium
  7. Хор и оркестар ОШ „Љупче Николић„ из Алексинца.
  8. Оркестар ОМШ „Владимир Ђорђевић„ из Алексинца.

DSC 0315 Medium

ФИЛМ О ШКОЛИ

НАША ХИМНА

Smotra horova

Copyrigcht © 2019 Основна музичка школа "Владимир Ђорђевић" Алексинац