logo

592 slide1 600

dokumenta

viva harmonika

НАЈАВА

ПОЧЕО УПИС ПРАВАКА ЗА ШКОЛСКУ 2019/2020 ГОДИНУ
         Основна музичка школа "Владимир Ђорђевић" у Алексинцу, почела је упис нових полазника за школску 2019/2020.годину. Упис ученика се врши на основу резултата пријемног испита а места има за клавир, хармонику, флауту, кларинет, виолину, соло певање и гитару. Број ученика је ограничен па пријављивање за упис траје док има слободних места. Пријава као и провера музичких способности почиње 20. и траје до 24. маја 2019.године У ПЕРИОДУ ОД 13:00 ДО 20:00 САТИ У ПРОСТОРИЈАМА ШКОЛЕ А ТО ЈЕ ЛЕВО КРИЛО "ДОМА КУЛТУРЕ". Заинтересовани ученици са територија општине Ражањ и Соко Бања могу се јавити у просторијама основних школа у којима раде издвојена одељења музичке школе из Алексинца. 
                                  
ПОЖУРИТЕ БУДУЋИ ПРВАЦИ И ДОБРОДОШЛИ У ВЕЛИКУ ПОРОДИЦУ МУЗИЧКИХ УМЕТНИКА

DSC 0882 MediumЕмотивно, надахнуто, зрело, технички перфектно, уметнички на највишем нивоу, готово духовно искуство, речи су којима се може описати наступ еминентног руског уметника на хармоници Никите Власова пред Алексиначком публиком. Наиме, целовечерњи концерт овог уметника одржан је у холу Алексиначке гимназије у четвртак 15. новембра 2018. године. са почетком у 19:00 часова. Присутнима се обратио Марко Јеленић директор Основне музичке школе „Владимир Ђорђевић“ у Алексинцу и најавио концерт овог тренутно најактивнијег и једног од најцењенијих извођача на хармоници у читавој Русији који поред бројних светских наступа у оквиру свог гостовања у Србији наступа и у Алексинцу. И сам уметник се обратио публици истичући да је гост не пријатељске већ братске земље и народа и да се осећа као међу својима. Своја осећања пренео је публици изводећи програм којије обухватио дела аутора од Купрена и Баха па до савремених аутора Пјацоле, Зубицког, Шниткеа, Семјонова, Власова и других. Већ од прве композиције до изражаја је дошао упечатљив стил Никите Власова. ЊеговоDSC 0893 Medium извођење одликује техничка перфекција, јасна уметничка визија, фантастична техника меха, и необично богато динамичко нијансирање, нарочито у оквиру пијана (тихог свирања). Скроман и умерен на једној страни истовремено је јако професионалан и пре свега посвећенуметности, човекје кога краси духовност. То су особине које красе овог младог уметника и које се и у његовиминтерпретацијама јасно препознају. Таква искреност и непосредност препозната је код публике која је дугим и снажним аплаузом поздравила наступ овог уметника.

Никита Власов је високо образовање стекао на конзерваторијуму „Глинка“ у Нижњем Новгороду за клавир и хармонику а сада живи и ради као професор на Факултету педагошких наука у Москви. Добитник је преко 30 престижних награда а победник је и Светског трофеја 2017. године. Наступа по читавом свету као солиста или у пратњи разнородних музичких ансамбала.

DSC 0918 MediumКонцерт је организовала Основна музичка школа у Алексинцу у сарадњи са Алексиначком гимназијом а гостовање Никите Власова у Алексинцу део је настојања да се овај град промовише у престоницу класичне хармонике у овом делу Србије будући да увелико теку припреме за реализацију трећег по реду фестивала хармонике и камерне музике под називом “Viva harmonika” чији је домаћин поменута музичка школа.

Никита Власов у оквиру свог гостовања у Србији наступа у Краљеву и у  Крагујевцу где се целовечерњим концертом представља публици у оквиру 27. фестивала уметника хармонике који траје од 15. до 23. новембра 2018. године.

ФИЛМ О ШКОЛИ

НАША ХИМНА

Smotra horova

Copyrigcht © 2019 Основна музичка школа "Владимир Ђорђевић" Алексинац