logo

592 slide1 600

dokumenta

viva harmonika

Sanja Pavlovic

Levi baner

ОБАВЕШТЕЊЕ
 
        Настава у ОМШ "Владимир Ђорђевић" у Алексинцу почеће 01. септембра 2021. године по ПРВОМ МОДЕЛУ што значи да ће се одвијати непосредно у школи. Часови трају 45 минута за све инструменте и предмете осим за наставу инструмената у првом циклусу (1. 2. и 3 разред) где трају 30минута. У школи ће бити примењиване мере заштите здравља ученика и запослених у складу са прописаним мерама и стручним упутствима.
       Сви дописи и стручна упутства су вам доступна на сајту школе па се можете упознати са њиховом садржином.
 
       И поред околности у којима започињемо школску 2021/2022.годину свим ученицима желимо успешну школску годину, добре успехе у раду и вежбању, највише здравља а посебно ученицима првог разреда срећан полазак у музику школу и добродошлицу у велику породицу музичких уметника.
 
                                                                                                                                          Колектив ОМШ "Владимир Ђорђевић"
posterОсновна музичка школа "Владимир Ђорђевић" у Алексинцу организатор је првог по реду пијанистичког такмичења под називом "МЕМОРИЈАЛ САЊА ПАВЛОВИЋ" . Покретање музичког такмичења идеја је колектива школе са намером да се на овај начин сачува успомена на прерано преминулу колегеницу, професора клавира Сању Павловић. Такмичење је у складу са околностима пандемије изазване корона вирусом одржано у електронској форми у дисциплинама клавир соло и клавирски дуо у периоду од 23. до 28. децембра 2020. године.  Интересовање је било изузетно па је забележено учешће чак 190 такмичара,вредних ученика основних и средњих музичких школа из читавог света. Поред учесника из читаве Србије, учешће је остварено из Америке, Немачке, Италије, Португалије, medaljeФранцуске, Кине, Израела, Абу Дабија, Малезије, Словеније, Хрватске, Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Швајцарске, Малте, Румуније, Турске и Литваније. Жири такмичења чинили су истакнути педагози Драгомир Братић, Sрбија, Планинка Јуришић, Словенија и Слађана Буклијаш, Хрватска. Општи утисак је да је такмичење одржано на највишем светском нивоу, организационо савршено и већ сада са најавом свих учесника да ће поновити своје учешће и наредне године.
     Велика је част музичке школе у Алексинцу да на најплеменитији начин очува успомену на драгу колегеницу али и да настави свој рад и да  свој допринос развоју музичке педагогије у земљи а показало се и у свету, показујући велику стручност својих наставника и посвећеност својој професији. Ово је још peharједна страница дуге историје ОМШ "Владимир Ђорђевић" у Алексинцу коју исписује тренутна генерација ученика и запослених на коју сви можемо бити веома поносни. У иначе јако тешким временима, одлучни смо и позивамо све да следе наш пример и да сви заједно не дозволимо да будемо  заустављени у раду и остваривању врхунских резултата.
                                                                                                                                                                                        Марко Јеленић

ФИЛМ О ШКОЛИ

НАША ХИМНА

Smotra horova

digitalno nasilje

Copyrigcht © 2021 Основна музичка школа "Владимир Ђорђевић" Алексинац