logo

592 slide1 600

dokumenta

viva harmonika

Sanja Pavlovic

Levi baner

ПОШТОВАНИ УЧЕНИЦИ,
настава у Основној музичкој школи "Владимир Ђорђевић" у Алексинцу, почиње 01.септембра 2020. године. Настава ће се одвијати по основном моделу за све ученике од првог до завршних разреда, што значи да је заснована на непосредном раду у школи. Обавештавамо све ученике, родитеље и законске старатеље да ће се најстрожије поштовати све наложене мере и стручна упутства за рад школа у школској 2020/2021. години. Нарочито ће се инсистирати на поштовању Упутства о мерама заштите здравља ученика и запослених за основне и средње школе. Са садржином овог и других релевантних докумената можете се упознати овде на сајту школе под одељком ДОКУМЕНТА. Сви ученици ће бити детаљно упознати са правилима понашања и поступања у новонасталим околностима рада у току прве недеље септембра а 31. августа 2020. године биће организован пријем првака ради детаљног информисања и договора око распореда часова. Сва питања израде распореда и планирања наставе биће обављена на индивидуалном нивоу преко разредних старешина ученика, односно наставника инструмената којима сви родитељи и законски старатељи могу да се обрате на доступне телефоне или да контактирају школу. Истичемо да је рад у музичким школама облик рада са најмањим ризиком по здравље ученика будући да се настава инструмената одвија индивидуално.
Са вером да ће наредна школска година протеђи боље од претходне и да ће је обележити добри резултати ученика и наставника колектив музичке школе у Алексинцу ЖЕЛИ СВИМ СВОЈИМ УЧЕНИЦИМА СРЕЋАН ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ А ПРВАЦИМА СРЕЋАН ПОЛАЗАК У ПРВИ РАЗРЕД ОСНОВНЕ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ "ВЛАДИМИР ЂОРЂЕВИЋ" У АЛЕКСИНЦУ.
 
 ОБАВЕШТЕЊЕ О РЕАЛИЗАЦИЈИ НАСТАВЕ ОД 30. 11. 2020. ГОДИНЕ И ИЗМЕНИ ШКОЛСКОГ КАЛЕНДАРА О ОБРАЗОВНО-ВАСПИТНОМ РАДУ У ШКОЛСКОЈ 2020/2021. ГОДИНИ
Поштовани ученици овим путем Вас обавештавамо да ће у складу са најновијим препорукама и мерама надлежних у циљу заштите здравља ученика и запослених у школама настава у ОМШ "Владимир Ђорђевић" у Алексинцу бити организована У ПОТПУНОСТИ ОНЛАЈ ЗА СВЕ РАЗРЕДЕ почев од понедељка, 30.11.2020. године.
 
Прво полугодиште се завршава 18.децембра 2020. године, зимски распуст траје од 21.децембра 2020. године до 15.јануара 2021. године а друго полугодиште почиње 18.јануара 2021. године.
 
      Разредне старешине, наставници инструмента, обавестиће све ученике својих класа о начину рада, распореду часова, начину оцењивања и саопштењу успеха благовремено.
posterОсновна музичка школа "Владимир Ђорђевић" у Алексинцу организатор је првог по реду пијанистичког такмичења под називом "МЕМОРИЈАЛ САЊА ПАВЛОВИЋ" . Покретање музичког такмичења идеја је колектива школе са намером да се на овај начин сачува успомена на прерано преминулу колегеницу, професора клавира Сању Павловић. Такмичење је у складу са околностима пандемије изазване корона вирусом одржано у електронској форми у дисциплинама клавир соло и клавирски дуо у периоду од 23. до 28. децембра 2020. године.  Интересовање је било изузетно па је забележено учешће чак 190 такмичара,вредних ученика основних и средњих музичких школа из читавог света. Поред учесника из читаве Србије, учешће је остварено из Америке, Немачке, Италије, Португалије, medaljeФранцуске, Кине, Израела, Абу Дабија, Малезије, Словеније, Хрватске, Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Швајцарске, Малте, Румуније, Турске и Литваније. Жири такмичења чинили су истакнути педагози Драгомир Братић, Sрбија, Планинка Јуришић, Словенија и Слађана Буклијаш, Хрватска. Општи утисак је да је такмичење одржано на највишем светском нивоу, организационо савршено и већ сада са најавом свих учесника да ће поновити своје учешће и наредне године.
     Велика је част музичке школе у Алексинцу да на најплеменитији начин очува успомену на драгу колегеницу али и да настави свој рад и да  свој допринос развоју музичке педагогије у земљи а показало се и у свету, показујући велику стручност својих наставника и посвећеност својој професији. Ово је још peharједна страница дуге историје ОМШ "Владимир Ђорђевић" у Алексинцу коју исписује тренутна генерација ученика и запослених на коју сви можемо бити веома поносни. У иначе јако тешким временима, одлучни смо и позивамо све да следе наш пример и да сви заједно не дозволимо да будемо  заустављени у раду и остваривању врхунских резултата.
                                                                                                                                                                                        Марко Јеленић

ФИЛМ О ШКОЛИ

НАША ХИМНА

Smotra horova

digitalno nasilje

Copyrigcht © 2021 Основна музичка школа "Владимир Ђорђевић" Алексинац