logo

592 slide1 600

dokumenta

viva harmonika

 IMG 3730 MediumУ Алексинцу је од 20. до 24.марта 2019. године одржан Трећи међународни фестивал под називом "Viva harmonika". Ова манифестација је осмишљена као својеврстан празник музике хармонике који има за циљ пружање подршке младим талентима и уметницима у њиховом школовању, гајећи при том позитиван компетитивни дух такмичара и омогућавајући им адекватну сценску презентацију и дијалог са публиком. Љубитељи хармонике имали су прилику да поред два концерта која су обележила отварање овогодишњег фестивала, такмичаре свих узраста  слушају у два такмичарска дана 23. и 24, марта. Преко шездесет кандидата из земље и иностранства наступило је у десет категорија пред жиријем који је сачињен од еминентних уметника и педагога Црне Горе, БоснеIMG 4146 Medium и Херцеговине и Србије.
     Као и сваке године, најбоље пласирани такмичари сваке категорије, за изузетан таленат и посвећеност награђени су пехаром и дипломома али и каишевима за хармонику и ваучером за сервис инструмента у вредности од 200 евра у радионици за израду и сервис хармоника у Алексинцу .
     Отварању Фестивала је претходило претфестивалско вече које је било посвећено нашем некадашњем и прерано преминулом наставнику хармонике и оркестра Брацку Станковићу. Фестивал је отворен концертом Крагујевачког академског оркестра којим диригује Предраг Костовић професор ФИЛУМ-а у Крагујевцу. Изузетне утиске публика је понела са концерта на коме је наступило близу 30 извођача са програмом жанровке ширине композиција од класичног репертоара до филмске и музике савремених аутора Пијацоле и Боре Дугића. Оркестар је публици донео један аутентичан звук хармонике, поткрепљен младалачким изразом његових чланова. Снажан, IMG 4152 Mediumстрасвен однос младих уметника према хармоници и изузетна складност са диригентом, учинили су оркестар јединственим у експресији. Овај концерт ће бити упамћен као један од најбољих концерата у организацији школе.
     Организатор фестивала је Основна музичка школа "Владимир Ђорђевић" у Алексинцу а суорганизатори су и ове године Алексиначка гимназија и Центар за културу и уметност у Алексинцу. Од стране свих учесника упућене су похвале организатору а Фестивал је по организацији и реализацији упоређиван са напрестижнијим светским фестивалима.
IMG 4183 Medium

ФИЛМ О ШКОЛИ

НАША ХИМНА

Smotra horova

Copyrigcht © 2019 Основна музичка школа "Владимир Ђорђевић" Алексинац