logo

592 slide1 600

dokumenta

viva harmonika

Sanja Pavlovic

Levi baner

Основна музичка школа „Владимир Ђорђевић“ је почела са радом школске 1966/67. у оквиру Радничког универзитета а у сарадњи са музичком школом „Јован Бандур“ из Панчева. Настава се одвијала на три одсека, и то за хармонику, клавир и гитару.

Први колективНаставни кадар те прве школске године чинила су најпре три наставника: Јовица Гавриловић, Томислав Братић и Мирјана Гавриловић, а од 1969. године и Живадин Живковић и Миодраг Радосављевић.

Школа је финансирана једном трећином од стране родитеља, а остало средствима СО Алексинац. Одлуком СО Алексинац, 1973. године школа добија дозволу за самостални рад и наставља да ради као посебна јединица Радничког универзитета у чијим је просторијама и почела са радом.

Након рушења просторија старог РУ и биоскопа „Слобода“ школа добија просторије у оквиру нове зграде Центра за културу и уметност  у којима школа и данас ради.

Трансформацијом Радничког универзитета 1991. године формира се ОШ „Владимир Ђорђевић“ у којој настављају да раде сви облици образовања дотадашњег РУ, а међу њима и основно музичко образовање. Иако је то било привремено решење, овакав статус школе је задржала све до 2006. године, када је, након вишегодишњег перманентног залагања, званично формирана музичка школа као самостална институција под називом Школа за основно музичко образовање и васпитање “Владимир Ђорђевић”, Алексинац.

ФИЛМ О ШКОЛИ

НАША ХИМНА

Smotra horova

digitalno nasilje

Copyrigcht © 2021 Основна музичка школа "Владимир Ђорђевић" Алексинац