logo

592 slide1 600

dokumenta

viva harmonika

Sanja Pavlovic

Levi baner

prirodne nepogode

krizne situacije

Odgvor na krizne situacije i traumaticne dogadjaje

cuvam te01

1esDnevnikProveraocena

Facebook logo 2015

 

        Данас се у матичној школи изводи настава на следећим одсецима: хармоника, клавир, виолина, гитара, кларинет, флаута и соло певање.  Од школске 2009/2010. године је почело са радом издвојено одељење музичке школе у Ражњу, у просторијама Основне школе “Иван Вушовић“ и то на одсецима: клавир, виолина, хармоника и кларинет. Од школске 2014/2015.године почиње са радом и издвојено одељење у Соко бањи где се настава одвија за гитару, виолину, клавир и хармонику
О високој стручности наставног кадра говори чињеница да међу бившим и садашњим наставницима, некадашњим ђацима школе има пуно истакнутих педагога који раде широм Србије, међу њима и универзитетских професора и врсних инструменталиста са којима непрекидна сарадња и контакт доприносе унапређењу наставног процеса.
Настава се одвија у три смене а просторије школе су на располагању ученицима и за вежбање у време када се настава не изводи. Школа и Центар за културу и уметност заједнички користе свечану салу у којој ученици и наставници приређују концерте, интерне и јавне часове као и концерти поводом посета бројних истакнутих инструменталиста и камерних састава. У истом простору наши ученици често наступају при отварању ликовних и других изложби, књижевних вечери и бројних прилика сличног типа. Сарадња школе је интезивна и са свим другим институцијама локалног нивоа, радиом и телевизијом, предшколском установом, Скупштином општине Алексинац а нарочито основним школама на територији општине која се огледа у промотивним концертима на уступљеним часовима што доприноси општем ширењу музичке културе читаве средине. Школа је 2. децембра 2016.године свечаном академијом прославила јубилеј, 50 година успешног и континуираног рада а овим поводом штампана је и монографија школе аутора мр Марка Јеленића, директора школе од 2013.године.

ОМШ „Владимир Ђорђевић“ од 2016. године организује Међународни фестивал музике хармонике под називом „Viva harmonika”а од 2021. године и Међународно такмичење пијаниста „Меморијал Сања Павловић“. Већ 13 пута је организатор Општинске смотре хорова, оркестара и камерних ансамбала, манифестације која има традицију дугу преко пола века. 2016. године ученик школе Андрија Јашаревић у класи кларинета Драгана Живковића, постао је добитник Светосавске награде, највишег признања у области просвете у Р.Србији.

МИСИЈА ШКОЛЕ

ВИЗИЈА ШКОЛЕ

МОТО ШКОЛЕ

ФИЛМ О ШКОЛИ

НАША ХИМНА

Smotra horova

digitalno nasilje

screen 22.09.4003.11.2021

slobodno vreme

mentalno zdravlje

IOP

trema

diskriminacija

pozitivne ljudske vrednosti

Copyrigcht © 2024 Основна музичка школа "Владимир Ђорђевић" Алексинац